Holiday Ghosts - Coat of Arms (29-03-2024) - Indie

Gepubliceerd op 17 april 2024 om 12:51

In mijn onophoudelijke zoektocht naar nieuwe muziekstukken stuitte ik onlangs op het vijfde album "Coat of Arms" van de Britse band Holiday Ghosts. Dit was mijn eerste kennismaking met de groep die zijn roots heeft in Cornwall en bestaat uit vier leden: Katja Rackin op drums en zang, Sam Stacpoole op gitaar en zang, Ben Nightingale op slaggitaar, en Morgan Lloyd-Mathew op bas.

Het album opent met het nummer "Western Daylight", dat een vrolijke toon zet en direct een vergelijking oproept met The Feelies, hoewel deze invloed niet op alle tracks merkbaar is. Dit is ook het geval bij "Big Congratulations", een aanstekelijk lied dat de rest van de dag in je hoofd blijft hangen. Vervolgens brengt "Dead Streets" een uitstekende harmonie tussen de zangstemmen, die samen bijna als één klinken.

"Energy Diet" leeft oprecht zijn naam na, een krachtig nummer waarin de essentie van garagerock duidelijk naar voren komt. Daarna verhoogt "Sublime Disconnect" de intensiteit nog een stapje, met punkinvloeden die door het nummer heen flirten. Het titelnummer "Coat of Arms" is een hoogtepunt met een fantastische melodie en uitmuntende zang, die doet denken aan een tweede versie van The Feelies.

Echter, de korte duur van de nummers laat je soms verlangen naar meer, zoals bij "Tired Eyes", dat een rustiger indiepop geluid introduceert om even bij te komen. "Today’s Headlines" valt wat uit de toon, mist wat scherpte en klinkt ietwat te popachtig. "I’m Still Here" keert terug naar krachtigere gitaren en meer overtuiging.

Het album sluit af met "Shoot for Peace", een nummer met een fijne melodie maar misschien iets te terughoudend gepresenteerd. Concluderend is "Coat of Arms" een genietbaar album dat naar het einde toe wat van zijn kracht verliest, wat jammer is gezien de totale speelduur van slechts iets meer dan 27 minuten. Desalniettemin biedt het album genoeg kwaliteit om te beluisteren en te waarderen.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.