Beach House - B-sides en Rarities (30-06-2017) - Indiepop

Gepubliceerd op 29 april 2024 om 17:13

Beach House's album "B-Sides and Rarities", dat in 2017 het licht zag, ontpopt zich als een schatkist van verborgen juweeltjes en minder bekende melodieën, die samen een intrigerende zijtak van hun gevestigde muzikale boom vormen. Het album, samengesteld uit nummers die gedurende hun carrière niet de hoofdalbums haalden, biedt een unieke kijk op het creatieve proces van de band.

Het eerste dat opvalt bij het beluisteren van dit album is de sfeervolle diepgang die elk nummer met zich meebrengt. De muziek voelt als een zachte echo uit een droomwereld, waar de fluisterende stemmen en etherische melodieën samenvloeien tot een hypnotiserende symfonie. Het is duidelijk dat Beach House met deze collectie een meer experimentele kant van hun muziek laat zien, waarbij ze grenzen verleggen en nieuwe sonische territoria verkennen.

Beginnend met 'Chariot', voel je onmiddellijk de nostalgische sfeer die Beach House zo kenmerkt. De melodieën zijn etherisch, haast alsof je wordt meegevoerd op een wolk. Elk nummer op het album dient als een soort muzikale tijdcapsule die een ander aspect van hun artistieke ontwikkeling belicht. 'Baby', het tweede nummer, is bijvoorbeeld zachter van toon, een wiegelied dat zowel kalmeert als intrigeert.

'Equal Mind' en de 2008 single-versie van 'Used to Be' bieden een blik op de evolutie in de klank van Beach House. Deze tracks tonen de verfijning in hun benadering van songwriting en arrangement. 'White Moon', hier gepresenteerd in een iTunes Session Remix, en 'Baseball Diamond' zijn hoogtepunten die demonstreren hoe de band kan spelen met atmosfeer en emotie, elk met een unieke twist die kenmerkend is voor het duo.

De iTunes Session Remix van 'Norway' en nummers zoals 'Play the Game' en 'The Arrangement' onthullen de experimentele zijde van de band, waarbij traditionele songstructuren worden losgelaten voor een meer avant-gardistische benadering. 'Saturn Song' neemt de luisteraar mee op een haast buitenaardse reis, terwijl 'Rain in Numbers' en 'I Do Not Care for the Winter Sun' doordrenkt zijn van een diepe melancholie en reflectie.

'10 Mile Stereo', gepresenteerd in de Cough Syrup Remix, en 'Wherever You Go' sluiten het album af op een hoogtepunt, een herinnering aan de blijvende impact van Beach House op de moderne muziekscene. Elk nummer heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen plek in de rijke tapestry van Beach House's carrière.

Het is interessant te zien hoe de nummers, los van elkaar opgenomen en vaak bedoeld als nevenprojecten of als speelveld voor nieuwe ideeën, samen een coherente verzameling vormen. Dit getuigt van de sterke artistieke visie van de band, die zelfs in hun meest losse en ongepolijste momenten een duidelijke intentie en diepte weet te behouden.

De rijkdom aan variatie op dit album is wat 'B-Sides and Rarities' zo speciaal maakt. Het is niet slechts een verzameling overgebleven nummers, maar eerder een cruciaal onderdeel van het oeuvre van Beach House, dat zowel fans als nieuwkomers een diepere kijk biedt op hun muzikale identiteit. Elk nummer, van begin tot eind, is een bewijs van hun artistieke integriteit en toewijding aan hun unieke geluid. Dit album is een must-have voor liefhebbers van indiemuziek die een dieper begrip willen krijgen van een van de meest invloedrijke bands van hun generatie.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.