Blushing - Sugercoat (03-05-2024) - Indie/Shoegaze

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 10:49

Toen ik voor het eerst hoorde over het album 'Sugarcoat' van Blushing, was ik meteen geïntrigeerd door hun reputatie in de shoegaze scene. Na het album grondig beluisterd te hebben, deel ik graag mijn bevindingen nummer voor nummer.

Het album opent met "Intro", wat inderdaad als een ietwat overbodig stukje aanvoelt. Echter, het dient zijn doel als een sfeervolle overgang naar de rest van het album. De serene klanken zetten de toon voor wat een diepe duik in de dromerige wereld van Blushing blijkt te zijn.

"Tamagotchi" volgt als een melodieus indiepopnummer waarbij de zang van Christina Carmona meteen opvalt. Haar stem heeft een zachte kwaliteit die perfect past bij de licht zwevende melodie. De track heeft een aanstekelijk ritme en laat een blijvende indruk achter met zijn harmonieuze gitaarspel

Bij "Seafoam" merk ik op dat de shoegaze button volledig op aan staat. De gruizige gitaren zijn prominent aanwezig en creëren een dichte, atmosferische geluidslaag die kenmerkend is voor het genre. Dit nummer voelt aan als een onderdompeling in een warm, sonisch bad.

"Slyce" verschuift de sfeer naar iets dat meer neigt naar indierock met een snufje shoegaze. Het is een dynamisch nummer dat speelt met intensiteit en melodie, waarbij het gitaarwerk scherp en doordringend is. Een perfecte mix van zachtheid en kracht.

"Silver Teeth" begint gruizig, maar ontplooit zich tot een nummer met een zalvende melodie en galmende zang. Het is mijn favoriet op het album door de manier waarop het contrast tussen de ruwe gitaren en de vloeiende zanglijnen een diepe emotionele resonantie creëert.

Het titelnummer "Sugarcoat" is een showcase van fijne baslijnen en dromerige texturen. Het is een nummer dat je meeneemt op een introspectieve reis, ondersteund door een dichte, doch heldere productie.

"Fizz" brengt ons terug naar old-fashioned shoegaze. De dikke lagen gitaar en de etherische zang zorgen voor een nostalgisch gevoel dat herinneringen oproept aan de vroege dagen van het genre.

"Say When" is een prachtig staaltje dromerige indiepop. De zachte, melodieuze aanpak maakt het een van de meer toegankelijke nummers op het album, perfect voor een rustige avond.

"Pull You in Two" is aanstekelijk en pakt je vanaf de eerste noot. De energie is aanstekelijk en de dynamiek tussen de bandleden voelbaar, wat zorgt voor een boeiende luisterervaring.

"Charms" staat uit door zijn bijzonder fraaie melodie. Het is beklijvend en blijft nog lang na het luisteren in je hoofd hangen. Het nummer bouwt langzaam op naar een emotionele climax die echt rauwe emotie toont.

"Debt", het slotakkoord van het album, is een prachtig einde dat het gevoel van voltooiing geeft. Het is een goed uitgebalanceerd nummer dat de kracht van het hele album samenbrengt en een passend einde biedt aan de muzikale reis.

Over het geheel genomen is 'Sugarcoat' van Blushing een indrukwekkende toevoeging aan het shoegaze genre. Elk nummer draagt bij aan een coherente sfeer die zowel nostalgisch als fris aanvoelt. Een must-listen voor fans van het genre.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.