Vladimir Horowitz - Horowitz in Moscow

Gepubliceerd op 22 januari 2024 om 12:34

"Horowitz in Moscow" is een live klassiek pianoalbum van de legendarische pianist Vladimir Horowitz, opgenomen tijdens zijn historische terugkeer naar de Sovjet-Unie in 1986. Hier is een recensie van dit opmerkelijke album:

  • Uitvoering: Vladimir Horowitz stond bekend om zijn virtuositeit en expressieve spel, en dit album toont zijn uitzonderlijke talent. Zijn optreden in Moskou is ronduit spectaculair. Hij brengt de nuances, emoties en technische genialiteit van elk stuk met finesse en passie naar voren.
  • Repertoire: Het album bevat een gevarieerde selectie van stukken, waaronder composities van componisten als Scarlatti, Rachmaninoff, Skrjabin en Liszt. Deze variëteit demonstreert Horowitz' veelzijdigheid en zijn vermogen om een breed scala aan muziekstijlen en tijdperken aan te kunnen.
  • Historische betekenis: De historische context van het album voegt diepte toe aan de betekenis ervan. Horowitz had de Sovjet-Unie in 1925 verlaten en keerde om politieke en persoonlijke redenen meer dan zes decennia niet terug. Zijn terugkeer naar Moskou werd langverwacht en symboliseerde een krachtig cultureel en persoonlijk moment, waardoor deze opname nog betekenisvoller werd.
  • Ontvangst van het publiek: De live-opname legt de voelbare opwinding en waardering van het Moskouse publiek vast. Hun enthousiasme en applaus tussen de stukken dragen bij aan de algehele ervaring, waardoor je het gevoel krijgt dat je deel uitmaakt van het historische concert.
  • Geluidskwaliteit: De opnamekwaliteit is uitstekend en legt de rijkdom en helderheid van Horowitz' pianospel vast. Het stelt luisteraars in staat om de subtiliteiten van zijn optreden ten volle te waarderen.
  • Emotionele diepgang: Het spel van Horowitz is niet alleen technisch indrukwekkend, maar ook diep emotioneel. Hij doordrenkt elk stuk met zijn unieke interpretaties, waardoor een emotionele band met de luisteraar ontstaat die de noten op de pagina overstijgt.
  • Nalatenschap: "Horowitz in Moskou" is een bewijs van de blijvende erfenis van Vladimir Horowitz. Het dient als een herinnering aan zijn uitzonderlijke talent en zijn vermogen om het publiek te boeien met zijn kunstenaarschap.

Kortom, "Horowitz in Moscow" is een historisch en opmerkelijk klassiek pianoalbum dat het genie van Vladimir Horowitz vastlegt tijdens een gedenkwaardige terugkeer naar zijn vaderland. Het is een must-listen voor liefhebbers van klassieke muziek, pianoliefhebbers en iedereen die de kracht van live optredens en de emotionele diepgang die muziek kan overbrengen waardeert. Dit album is een bewijs van de blijvende impact van een van de grootste pianisten van de 20e eeuw.

Lees HIER meer over Horowitz. 

Het album dateert dus van 1986 en valt te beluisteren op Spotify, YouTube, Tidal, Qobuz en Apple Music.

Waardering 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.