Those Damn Crows – Inhale/Exhale / Barrelhouse – Barrelhouse

Gepubliceerd op 26 februari 2023 om 20:54

 

Nieuw!

Those Damn Crows – Inhale/Exhale (17-02-2023) Genre Hardrock

Gewoon lekkere Rock met een hoofdletter R. Wat kan dat soms prettig zijn. Rechttoe Rechtaan en Recht voor zijn raap. Op Discogs staat dat het een hard hitting five piece rockband uit Wales is. En dat is het ook. Het is behoorlijk stevige muziek dit. Maar alles netjes binnen de lijntjes van ouderwetse hardrock.

Fill the Void geeft direct het visitekaartje af. Een erg aanstekelijk nummer. De toon is gezet. Takedown met het fraaie refrein als opmaat naar Man on Fire en Wake Up (Sleepwalker) die beide strijden om de prijs voor het lekkerste nummer van het album.

This Time I’m Ready, de gebruikelijke ballad op een hardrockalbum. Terug naar de rock & roll met I Am. Met daarna de meezinger op het album, See You Again, of is dat misschien Find A Way.?

Tot slot Waiting For Me, het laatste restje energie wordt eruit geperst naar een fluisterend einde.

Waardering 7,5

Barrelhouse – Barrelhouse (1974) Genre Rock/Blues

Een band die een speciale plaats in mijn leven inneemt. Dat komt doordat de band inde jaren ’70 Tweemaal een feestavond van onze middelbare school heeft opgeluisterd. De combinatie van Rock en Blues deed het bijzonder goed. Onze schoolvereniging Advendo waarvan ik medebestuurslid was brengt veel fijne herinneringen naar boven.

Barrelhouse, een band die afkomstig is uit Haarlem. De stad waar ik sinds 1989 vlakbij woon in respectievelijk Heemstede en nu Velserbroek. Met Tineke Schoemaker als een erg prettige zangeres. Geknipt voor het genre. En de broers Laporte op gitaar. En het mooie is dat de band nog steeds bestaat in de originele bezetting.

Het album start direct met een van mijn favorieten, I’m in the Mood. Swingen maar. Andere favorieten zijn Worried Life Blues en If You Really Wanna Leave. Dat laatste was een erg prettig schuifelnummer. Zo noemden wij het toen tenminste.

Dirty Dozen waarin de hese stem van Tineke Schoemaker vooropgaat. Een onvervalste blues, Get Like You Used to Be. Met prachtig pianospel van Han van Dam. En wat is een instrumentaal nummer (Harris’County Line Up) een beetje jammer met zo’n zangeres.

Twenty Nine Ways is pure rock&roll waarna de band met Going Down, ook een favoriet weer terug keert in de blues. Tenslotte You Don’t Have to Go. En dat is ook zo. Maar helaas liet vinyl niet meer ruimte dan zo’n 45 minuten

Waardering 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.