Polymoon – Chrysalis / 65daysofstatic – The Fall Of Math

Gepubliceerd op 25 februari 2023 om 17:49

 

Nieuw!

Polymoon – Chrysalis (17-02-2023) – Genre Progrock/Psychedelic Rock/Space Rock

Finland, ik ben er in 1992 op vakantie geweest, staat voor mij voor robuustheid en kracht. En daardoor voor Metal bands. Maar ook voor progrock van de stevige soort. Deze nog erg jonge band valt onder die noemer.

Dit is het tweede album van Polymoon en de muziek heeft een sterk psychedelisch karakter. Er zijn ook momenten waarin het space rock geluid van bijvoorbeeld Hawkwind te horen is. Luister maar naar het begin van Wave Back to Confusion.

De band is sterk in het creëren van een prachtige sfeer en het psychedelisch effect wordt vooral gemaakt door tegelijkertijd meerde melodielijnen te spelen. Tijdens de zang gaat de gitarist gewoon zijn eigen gang. Vervolgens wordt er een galm gecreëerd. Dat geeft een erg fraai eindresultaat.

Een bijzonder concept dus wat deze band gebruikt. Je moet dit vaker draaien om alle wendingen die de muziek steeds maakt te gaan waarderen. Soms komt het wat rommelig over misschien, maar een geoefend oor weet wel beter.

Een absolute aanrader voor zowel progfans als fans van psychedelica.

Waardering 8,5

65daysofstatic – The Fall of Math (20-09-2004) Genre Postrock

 

Heerlijk weer zo’n postrockband die niet persé de gebaande paden volgt. Dat maakt dit een spannend album.
Opener Another Code Against the Gone is zo’n nummer waar ik niks mee kan, maar het zal ongetwijfeld een betekenis hebben. Install a Beak in the Heart That Clucks Time in Arabic is een fijne opwarmer voor de rest van het album.

Met Retreat! Retreat! zet de band het recept voor de rest van het album neer. In vrijwel alle nummers zitten mooie riffs afgewisseld met en voorzien van allerlei fijne (maar heel soms ook storende) geluidseffecten en kronkels. Dat maakt de muziek niet altijd makkelijk toegankelijk. Als je net in een nummer zit word je plots op een ander been gezet. Er gebeurt dus veel in de nummers op dit album. Ik zie dat als een uitdaging en kan er absoluut van genieten.Absolute topper is I Swallowed Hard, Like I Understood. Wat een mooie melodie zit daarin. Headbangen maar.

Met dit album laat 65daysofstatic een geheel eigen aanpak van de postrock op de luisteraar los. Dat is soms even wennen. Het is daarom geen album wat ik regelmatig draai ondanks de mooie passages. Je moet ervoor in de stemming zijn.

Waardering 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.