First Day of Spring - Fly Over Apple Blossom / Jakob – Cale:Drew

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 20:22

First Day of Spring - Fly Over Apple Blossom (24-02-2023) Genre Indierock

 

De Londense band First Day of Spring met frontman Samuel Jones heeft het na een viertal singles aangedurfd om deze EP uit te brengen. Over deze nog nieuwe band is nog niet veel meer te vertellen dan dat men pure Indierock ten gehore brengt. 

Twee van de singles staan ook op de EP en vormen met de 2 andere songs een aanstekelijk viertal. Het zijn prettig in het gehoor liggende melodieuze liedjes. Het is wel bijzonder hoe twee van de songs eindigen. Ik dacht even dat de stroom uitviel of zoiets. De muziek stopt ineens. Dat is wel wennen. 

Behalve deze EP is er op vrijdag 24 februari slechts één album uitgebracht waar ik ook warm van word. Dat wordt de rest van de week oudere albums luisteren.

 Waardering 8

Jakob – Cale:Drew (2003) – Genre Postrock

 

Wie liefhebber is van klassieke postrock zou dit album in de kast moeten hebben staan. Een album met negen lang uitgesponnen erg melodieuze nummers die elk naar een mooie climax toewerken. En daarmee is in principe alles gezegd.

 Jakob is een postrock band uit Nieuw-Zeeland, opgericht in juli 1998. In 1999 brachten ze hun eerste naamloze EP uit. Een EP met een totale speelduur van ongeveer 70 minuten! Het eerste reguliere album volgde in 2001 en dit is hun derde album. Na nog twee albums in 2006 en 2014 is het stil geworden rondom de band, maar als ik hun site bekijk zie ik dat er in 2022 nog wel is opgetreden.

 Op hun site lees ik ook dat de bandleden ‘gewoon’ ergens een baan hebben. Dat verklaart wel waarom er niet te vaak wordt opgetreden. Maar er staat niets over een eventueel nog uit te brengen album. Misschien ligt dat ook aan het toch wat minder beoordeelde Sinesuit 2014.

Nu nog even genieten van Cale:Drew

Waardering 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.