Unreqvited – Beautiful Ghosts (13-08-2021) - Metal

Gepubliceerd op 7 maart 2023 om 19:21

Helaas is er niet zo’n groot aanbod van atmosferische Metal. Metal met daarin duidelijke melodiestructuren. Dit is weer zo’n album. Het klinkt vreemd maar je kunt er bijna op wegdromen.

Het start direct met een uitschieter. All Is Lost krijgt per direct een groen hartje op Spotify. In het daaropvolgende Autumn & Everley zit heel subtiel een piano verwerkt, prachtig. Reverie is een soort van Ambient Metal. Waanzinnig gaaf. Groen hartje verdient! De grunts in Funeral Pyre dragen echt iets bij. Meestal erger ik me aan grunten. Zo van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Hier gaat het niet om teksten maar wordt het als instrument ingezet.

Cherish, één van de meest ontspannende nummers die een Metal band ooit heeft gemaakt vermoed ik. Gewoon een piano met wat eenvoudige ondersteuning. Het gaat vloeiend over in de start van Beautiful Ghosts. En dan ineens die overgang terug naar de ware Metal. De stem schreeuwt om hulp. Z0 beautiful zijn die ghosts dus helemaal niet.

Het slotnummer All Is Found zou maar zo op een progalbum kunnen staan. Het steeds wisselende karakter maakt dit een bijzonder album. Je wordt steeds op een ander been gezet, maar zeker niet op het verkeerde been.

Waardering 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.