The Warlocks – Songs From The Pale Eclipse

Gepubliceerd op 11 maart 2023 om 21:46

release 02-09-2016 - Psychedelische Rock

 

The Warlocks zijn in 1998 opgericht in Los Angeles. Een band met veel personele wisselingen. Er zijn inmiddels 18 ex-leden. Alleen Bobby Hecksher (zang, gitaar, basgitaar en keyboards) stamt nog uit de originele bezetting . Dit is het zevende album van de band.

 

Op discogs wordt als stijl ook shoegaze genoemd. Ik vermoed dat de auteur daarvan de psychedelische effecten aanziet (aanhoort) voor shoegaze. De band omschrijft zichzelf ook als psychedelisch.

 

Only You zet direct de sfeer van het album neer. Ik vind het wat droefgeestig aandoende psychedelica. Dat komt vooral door de stem van de zanger. Het klinkt soms wat futloos. Of hij er eigenlijk geen zin in heeft. Ook de titels van de meeste songs stemmen niet tot vrolijkheid. Lonesome Bulldog, Easy to Forget, Dance Alone, We Took All The Acid, Love Is A Disease om er een paar te noemen. Treurigheid troef.

 

Wat ook jammer is, is dat de liedjes op den duur wat eentonig voorkomen. Alles liedjes in het zelfde tempo. Met diezelfde lijzige zang. Dat is best een lange zit. Geen album om al te vaak te beluisteren

 

Waardering 6

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.