Xandria - The Wonders Still Awaiting (03-03-2023) - Symfonische Metal

Gepubliceerd op 12 maart 2023 om 17:31

 

Voor mij de eerste kennismaking met deze Metal band uit Duitsland. Het valt me op dat uit Duitsland veel melodieuze metal afkomstig is. Dat is dus ook het geval met dit album van Xandria, waarvan de muziek zich in de hoek van Within Temptation, Nightwish, enz. bevindt.

Om het direct maar te zeggen…Dit is een geweldig album. Over alles is nagedacht. Elke noot, elk akkoord, maar vooral de bijdrage van het koor is fantastisch. Het tilt de muziek van de band naar een (nog) hoger niveau.

Two Worlds valt wat dat betreft direct met de deur in huis. Is zeker niet het beste nummer, maar het overdondert je. Een beter woord kan ik er niet voor bedenken. Als een TGV dendert de muziek je huiskamer in. Reborn doet er nog een schepje bovenop. De bijdrage van vocalist Ralf Scheepers is wat mij betreft enigszins overbodig Het draagt niet veel bij aan You Will Never Ge Our God. Maar we denderen alweer door met het titelnummer en daarna Ghosts.

Tijd voor een adempauze met de ballad Your Stories I’ll Remember. En dan lijkt het alsof het koor is afgehaakt. Ook in My Curse is My Redemption is er een meer bescheiden rol voor weggelegd. Dat blijft een paar nummers zo en dat is zonde. Het koor doet een stapje terug en ineens treden de grunts meer op de voorgrond.

In Scars is er gelukkig weer een bescheiden bijdrage en in The Maiden and the Child is het koor weer in volle glorie aanwezig. Zo ook in afsluiter Astéria.

Het is voor mij een van de beste albums die ik gehoord heb in het genre. Nou is het wel even afwachten of ik dat over een half jaar nog vind. Maar wie dan leeft...

Waardering: 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.