Wedingoth - Five Stars Above (10-01-2023) - Progmetal

Gepubliceerd op 12 maart 2023 om 18:11

 

Wedingoth is een Franse Progmetal band die al zo’n 15 jaar bestaat. Hun debuutalbum Candlelight dateert van 2009. Dit is het vierde album dat de band uitbrengt en ik moet zeggen dat het beslist een fraai album is. Het genre is niets nieuws. De band begeeft zich in de rijen van Within Temptation, Nightwish, enz.

De zangeres Celine Nephthys doet niet onder voor haar concollega’s uit ons kikkerlandje. Steven Segarra is verantwoordelijk voor het gitaarwerk en de toetsen, Manon Fortin voor de bassen en Stephane Rochas is de drummer.

De opener Dear Universe doet het nog wat rustig aan maar in Masterpiece of Life gaan de remmen wat meer los. Het is fraai hoe de nummers op het album in elkaar over lopen. In een recensie op Progressiverockcentral.com lees ik dat de opzet en inhoud van het album is gebaseerd op Dark Side of the Moon van Pink Floyd. In elk geval staat daarop ook een nummer met de titel Time.

Geheel in de traditie van de Progmuziek bevat het album ook een nummer van 15 minuten. Voor mij is My Own Sacrifice ook het beste nummer op de plaat. In een lang nummer kan een band goed zijn creativiteit kwijt en dat is hier goed gelukt. Het laat goed de softe kant van Wedingoth zien.

Wedingoth heeft met Five Stars Above absoluut een fraai album afgeleverd, Het maakt nieuwsgierig naar de voorgangers die op mijn to-do lijstje komen te staan.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.