The Electric Prunes – I Had Too Much To Dream (Last Night) – (1967) - Psychedelic.

Gepubliceerd op 29 maart 2023 om 20:19

Een band die misschien niet bij iedereen belletje doet rinkelen maar zeker een grote bijdrage heeft geleverd aan de verspreiding van de psychedelische muziek die in de tweede helft van de jaren ’60 van de vorige eeuw zo populair werd. Samen met een dosis geestverruimende middelen ging deze muziek erin als koek.

Typisch jaren zestig is ook dat er 12 nummers in nog geen half uur op het album staan. Gemiddeld dus twee en een halve minuut per liedje. En het zijn stuk voor stuk beslist aanstekelijke songs.

De Electric Prunes zijn afkomstig uit Los Angeles. Ik zeg zijn want de band bestaat sinds 1999 weer met inmiddels deels een andere bezetting. De basis werd gelegd in 1965 waarna een makelaarster de band ‘ontdekte’.Een van de bekendste oud leden is Kenny Loggins (Van Loggins en Messina).

De opener van dit album I Had Too Much To Dream (Last Night) is hun grootste hit geweest. Uit allerijl werd er toen een album bij gecomponeerd. Tja zo ging dat in die tijd. Maar dat is goed gelukt want het verveelt geen moment, hoewel het slot The Toonerville Trolley wel een twijfelgeval is. Een honkie-tonkie nummer.

Waardering : 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.