The Blue Nile – Hats (1989) Genre Rock/Pop/New Wave

Gepubliceerd op 28 maart 2023 om 21:04

Iedereen die in Pop/Rock en New Wave was geïnteresseerd in de jaren ’80 van de vorige eeuw kent het nummer Tinseltown In The Rain van de Blue Nile. Dat stond op het album A Walk Across The Rooftops uit 1984. Daarna werd het volkomen stil rondom de band.

Maar 5 jaar later verscheen er ineens weer een album. Een album met een prachtige Cover. Maar meer nog een album met 7 nummers die geen van allen onderdoen voor de single uit 1984. Een tot in de puntjes verzorgde productie heeft tot een verbluffend resultaat geleid.

De eerste paar noten van het album zetten gelijk de sfeer neer. Het is relaxen geblazen. Dat geldt zeker voor opener Over The Hillside. Daarna The Downtown Lights. Ook al zo relaxed, maar met vooral een mooie apotheose.

Vervolgens heb ik nog nooit iemand zo ontspannen Let’s Go Out Tonight horen vragen. Probeer dat in deze sfeer maar eens te weigeren. Daarna het prijsnummer van het album met de bijzondere titel Headlights On The Parade. Een nummer met wat meer tempo in de begeleiding, maar de kalmerende zang verricht een klein wonder. En dan die piano ertussendoor. Daar is echt goed over nagedacht.

Seven Am. Een fijne baslijn maar voor mij net niet het niveau van de rest van het album. Een niveau wat Saturday Night wel weer haalt. Aan het einde nog een topper From A Late Night Train. I Know it’s over now….

Een van de beste albums uit 1989 naar mijn bescheiden mening. Pas 7 jaar later verscheen weer een opvolger. En weer na 7 jaren stilte rondom de band.

Waardering 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.