Deep Purple en The Nightblooms

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 12:20

Van Deep Purple vind ik vooral de hits erg prettig om te beluisteren. Vandaar dat ik hier aandacht besteed aan het album 24 Carat Purple dat een leuk overzicht biedt van de meest bekende hits tot 1975.

De rif van Smoke On The Water blijft uniek. Zeker gezien de manier waarop de song tot stand is gekomen. Een brand aan het meer van Geneve waar de band getuige van was en een song die in een avond werd geschreven. Vaak is een eerste ingeving get beste idee wat je te binnen schiet.

Uiteraard staat ook Child In Time op deze verzamelaar. Het nummer doet het terecht nog steeds vrij goed in de jaarlijkse Top 2000.

Mijn Waardering : 8

Niet beschikbaar op Spotify maar wel op Youtube

The Nightblooms uit ons eigen Nederland maakten alternatieve rock met een flinke scheut shoegaze. Om een beetje de sfeer van Deep Purple te behouden...ook de titel van dit album begint met 24. Maar toch tapt 24 Days at Catastrofe Café uit een heel ander vaatje.

Het album dateert van 1993 en ik vind de typisch Nederlandse sfeer van toen wel duidelijk aanwezig. Pas ook op dat sommige nummers wel heel abrupt eindigen. Je zit er nog helemaal in en dan... uit.

Ik schrijf dat de band alternatieve rock maakte want de band heeft bestaan van 1987 tot 1996 en is/was om de een of andere reden toch wat minder bekend bij het brede publiek

Waardering 7,5

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.