Kyuss en Deleyaman

Gepubliceerd op 22 april 2023 om 17:44

Kyuss, een Stoner Rock band die maar 7 jaar heeft bestaan. Opgericht in 1989 in Californië en in 1996 is de stekker er weer uit getrokken.

Stoner Rock is niet echt heel populair maar wie van rock houdt met een wat laag tempo en een donkere bas is dit beslist de moeite waard om eens te proberen. Het album ...And The Circus Leaves Town stamt uit 1995 en is tevens de zwanenzang van de band.

Jammer wel dat het slotnummer van 34 minuten een stilte kent van minstens 20 minuten. Ik vind dat altijd een minpuntje. Het zal ongetwijfeld een bedoeling hebben maar aan mij is het niet besteed. Voor het overige is het Stoner Rock van een meer dan gemiddeld niveau.

Waardering : 7,5

Ook het album met de titel '3' van Deleyaman duurt een uur en tien minuten. Maar in dit geval zonder stilteperiodes. 

De muziek is wat moeilijk in een hokje te plaatsen. Het balanceert op de grens van ambient, gothic en Neo klassiek.

Zeker voor liefhebbers. waaronder ik zelf, van de muziek uit de beginperiode van Dead Can Dance is dit absoluut een aanrader. Het klinkt alleen een beetje meer ambient.

Ook Deleyaman stamt uit de Verenigde Staten en is opgericht in het jaar 2000.  Zoals de titel al verraadt is dit het derde album van de band uit 2006. Inmiddels zijn er acht albums verschenen.

Muziek met een vrij relaxte sfeer die van mij een 8,5 verdient

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.