Devotchka (Indie) en Neil Diamond (Pop)

Gepubliceerd op 25 april 2023 om 14:43

Laat je verrassen door het begin van dit album van Devotchka. Dat begin is echt erg fraai en maakt nieuwsgierig naar de rest. Indierock met een vleug folk/world en een vleug (neo)klassiek.

Vooral de eerste helft van het album is erg sterk. Hierin veel ruimte voor de strijkjes en de muziek neigt soms wat naar progrock.

De tweede helft kent meer folk invloeden. De eerste helft bevalt me daardoor iets beter. Ineens een accordeon en een beetje zuid-amerikaanse invloeden. Wel erg fraai in elkaar gezet, dat zeker.

De zangstem doet het goed in combinatie met de muziek en ook dat geeft een positief gevoel over dit album uit 2011 dat de mooie titel 100 Lovers heeft meegekregen.

Waardering: 8

Nelis Diamant, zijn Nederlandse bijnaam. Wie van mijn generatie is niet opgegroeid met de hits van Neil Diamond?

Dit verzamelalbum bevat de meeste van de bekende nummers; Sweet Caroline, Song Sung Blue. I Am....I Said, enz. Vroeger vond ik het al prettige nummers om zo nu en dan te beluisteren. Iets waarmee je vroeger niet te koop liep.

Lekker lichte kost maar de man heeft/had wel een dijk van een stem die de songs naar een hoger niveau tilt.

Op dit album staan maar 11 songs maar dat is voldoende om de sfeer van weleer weer even terug in de huiskamer te brengen.

Waardering 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.