The Most Serene Republic (Indierock) en The Telescopes (Noise/spacerock)

Gepubliceerd op 1 mei 2023 om 15:45

The Most Serene Republic is een band uit Ontario Canada die in 2003 het levenslicht zag. ...And The Ever Expanding Universe uit 2009 is het derde album van de band.

De muziek op dit album laat zich moeilijk omschrijven, Ik hoor zo nu en dan een vleugje Arcade Fire. Het is muziek die meest vrolijk klinkt. En het is alsof er een waterval op je neer daalt. Luide instrumentatie met veel verschillende instrumenten, Soms lijkt het alsof er een groot orkest aan het spelen is.

Het is geen album dat ik vaak draai. Ik heb er nu 3 luisterbeurten op zitten en het album staat voorlopig weer in de mottenballen.

Waardering: 6,5

The Telescopes zijn afkomstig uit Engeland en bestaan inmiddels 35 jaar. Een band die noise/spacerock en dreamrock maakt met een psychedelisch sausje.

Het hurkt ook wat tegen shoegaze aan volgens sommige recensies. Maar op dit album is dat maar minimaal. Soms lijkt het wat op Ride, maar dan wat meer experimenteel en met een spacy sound. 

Het klinkt allemaal bijzonder relaxt. Behalve Dnaanb dat voor mij wel weg gelaten had mogen worden. 

Toen ik het gisteravond beluisterde klonk het wel lekkerder dan vandaag. Geen muziek voor overdag dus. 

Een album dat oorspronkelijk is uitgebracht onder de naam The Telescopes, maar later werd uitgegeven met de naam #Untitled Second.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.