Mintzkov (Alternative Rock) & CSNY (Rock)

Gepubliceerd op 5 mei 2023 om 17:10

Mintzkov is geen Russische band. Toen ik de naam voor het eerst hoorde dacht ik van wel. Nee, de band komt gewoon uit het Belgische Antwerpen. 

360° is een erg fijn rock album. Hoewel Sugar nog wel wat steviger is doet het me bij vlagen daar aan denken. Het heeft dezelfde drive in elk geval. Muziek met een hart. Ik vind de zang ook erg mooi.

De  aftrap van het album zet de luisteraar gelijk op scherp en nieuwsgierig naar meer. De muziek lijkt me vooral live ook zeer aantrekkelijk. Een lading energie die over je heen komt stel ik me zo voor.

Dit is het tweede album van de band en stamt uit 2007. Inmiddels zijn er vijf albums uitgekomen. Die moet ik nodig een keer gaan streamen.

Waardering: 8

Crosby, Stills, Nash & Young waren destijds een grote naam in de muziekwereld. Niet alleen in deze samenstelling, maar ook solo of met twee of drie man.

Dit album geeft een prima beeld van het volledige viertal en bevat live opnamen uit 1971. Het is een hele zit en het valt me niet de hele tijd mee. Met name de stemvastheid laat nog wel eens te wensen over. Aan de andere kant is dat ook een beetje de charme van de heren.

Op spotify zijn een aantal nummers niet te beluisteren. Dat  zal te maken hebben met de boycot die Neil Young heeft ingesteld. Daarom hieronder de link naar YouTube.

Voor de verzamelaar van materiaal uit deze periode is dit album wel een must have denk ik.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.