Swell (Indierock) & Alcoholic Faith Mission (Indiepop)

Gepubliceerd op 8 mei 2023 om 14:33

Vandaag beginnen we met een indierockalbum van 30 jaar geleden. Van een waarschijnlijk bij velen onbekende band uit de Verenigde Staten.

Het album met de naam '41' begint en eindigt met een nummer met veel gerommel en weinig muziek. Jammer vind ik dat want op de  rest van het album staan redelijk prettige nummers. Redelijk, want echt top vind ik het niet. Ik mis een beetje een ziel in de muziek. Het klinkt wat plichtmatig. Ik voel ook een vleugje country en dat is niet echt mijn ding. Maar om nu weer eens te beluisteren is geen straf.

Tussen 1990 en 2007 heeft de band negen albums uitgebracht. Behoorlijk productief dus. Daarna bleef het stil.

De voorman van de band (gitaar en zang), David Freel is vorig jaar overleden. 64 jaar jong.

Waardering 6,5

Een album vol met prachtige indiepop liedjes. Dat is dit album van de band met de bijzondere naam Alcoholic Faith Mission. Een band uit Denemarken die grossiert in fijne indiepop.

421 Wythe Avenue, de naam van het album verwijst vermoedelijk naar een adres in Brooklyn New York. Wat daarmee is blijft echter ongewis

De muziek is meest akoestisch en de melodietjes zijn simpel, maar daardoor is het juist zo aantrekkelijk.

Het meest fraaie nummer is Nut In Your Eye waarvan vooral het tweede deel erg aanstekelijk is en in je hoofd blijft hangen.  Verder zijn Gently en Did You Eat mijn favoriete nummers.

Echte luistermuziek, met een glas wijn bij de hand.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.