Sorry (Indiepop) & Yes (Progrock)

Gepubliceerd op 17 mei 2023 om 11:04

Sorry is een band uit Noordwest Londen en bestaat een jaar of zes. De band is behoorlijk productief. Inmiddels zijn er al 5 albums verschenen waarvan de twee eerste in eigen beheer zijn gemaakt. Gestart als duo, maar inmiddels een band van vijf.

'925' uit 2020 is het eerste op label (Domino) uitgebrachte album. Ook voor mij een kennismaking met deze band.

De muziek ligt wat in de buurt van Bettie Serveert. Plezierig in het gehoor liggende songs dus. Maar wel songs die wat speelser zijn. 

Echte uitschieters staan niet op het album. Niet in positieve maar ook niet in negatieve zin. Van begin tot eind een prettig album.

Waardering : 8

Yes is toch één van de grote namen in de progrock historie. Vooral de albums uit de begin jaren '70 zijn van uitzonderlijke kwaliteit.

Dit album '90125' stamt uit 1983 en de songs zijn al iets  minder spectaculair. Het bevat de single Owner Of A Lonely Heart, een nummer wat destijds wel een hit betekende.

Het was bovendien de tijd waarin nieuwe genres populair werden en progrock enigszins uit beeld verdween. Ook ik kocht geen progrock meer in die tijd.

Het album scoort desondanks een ruime voldoende. Vooral de nummers Changes en Cinema vind ik erg fraai en doen mij terugdenken aan de beginperiode.

Een album dat zeker de moeite waard is om eens te proberen.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.