Daughter - Stereo Mind Game (07-04-2023) - Indie

Gepubliceerd op 25 mei 2023 om 16:26

Tijd om weer eens een recent album onder de loep te nemen. Begin april verscheen Stereo Mind Game van de Londense band Daughter en dat album kan ik niet omheen. Ik heb alle muziek van Daughter in mijn playlists op Spotify staan.

Het is alweer 7 jaar geleden dat het vorige reguliere album is verschenen. In 2017 verscheen nog wel de score van 'Music From Before The Storm' maar ook dat is alweer zes jaar oud.

De band brengt haar albums nog steeds via 4AD op de markt. Het label dat bij mij altijd prettige herinneringen oproept als groot fan van Cocteau Twins, Dead Can Dance en aanverwante bands.

De muziek van Daughter past wel goed bij 4AD. Het heeft een ietwat etherische uitstraling, vooral door de zang van Elene Tonra. Zij wordt bijgestaan door Igor Haefeli op gitaar en Remi Aguilella op drums.

Er zijn geen nummers aan te wijzen die er bovenuit steken. Het hele album is van een hoog niveau. Je zou hooguit kunnen denken dat het daardoor misschien wat saai is, maar die conclusie klopt zeker niet.

Misschien past het album wat beter bij de lange donkere winteravonden dan bij de zomer. Dat gevoel heb ik er wel bij. Ik kijk nu al uit naar de herfst....

Waardering : 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.