Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - A Beginner's Mind (24-09-2021) - Indie

Gepubliceerd op 26 mei 2023 om 23:46

A Beginner's Mind (24-09-2021)

Het album 'A Beginner's Mind' van Sufjan Stevens en Angelo De Augustine, uitgebracht in 2021, manifesteert zich als een rijke tapestry van melodische overpeinzingen en introspectieve teksten. Elk nummer op deze plaat nodigt uit tot een diepe luisterervaring, waarbij de luisteraar wordt meegenomen op een ontdekkingsreis door de geestelijke landschappen van de artiesten.

Het openingsnummer, "Reach Out", zet meteen de toon voor het album met zijn rustige gitaarlijnen en harmonieuze zang. Het lied spreekt over verbinding en de genezing die kan komen van het simpelweg bereiken naar elkaar in tijden van nood. Deze thema's weven zich door het gehele album, waarbij elk nummer fungeert als een hoofdstuk in een groter verhaal over menselijke ervaringen en emoties.

"Olympus" is een etherische ode aan de fantasieën die we creëren om aan de realiteit te ontsnappen. De muziek voelt haast als een droom, zwevend tussen de wolken van het bewustzijn. Stevens en De Augustine gebruiken metaforen van oude mythen om de luisteraar te vervoeren naar een wereld die zowel oud als nieuw is.

In "Murder and Crime" worden donkerdere tonen aangeslagen, reflecterend op de schaduwen die in ons allen sluimeren. De muzikale compositie versterkt dit thema met een diepere, bijna plechtige klank, die een contrast vormt met de eerdere lichtere nummers.

"Far from Perfect", vermoedelijk het meest introspectieve nummer van het album, daagt de luisteraar uit om eigen imperfecties onder ogen te zien en toch vooruit te streven. De melodie is zowel zoet als somber, een muzikale echo van het leven zelf.

De reis gaat verder met "The Pillar of Souls", een nummer dat reflecteert op het idee van nalatenschap en de voetsporen die we achterlaten. Het is een sterk staaltje van poëtische teksten en melodische schoonheid, een kenmerk van Stevens' en De Augustines samenwerkingsverband.

"A Beginner's Mind" eindigt met "Lacrimae", een nummer dat zowel de vergankelijkheid als de schoonheid van het leven belicht. De muziek is zacht en contemplatief, een passende afsluiting voor een album dat zoveel heeft verkend en aangeboden.

Elk nummer op 'A Beginner's Mind' is een meesterwerk op zich, samengesteld met nauwkeurige aandacht voor detail en een diepe liefde voor muziek. Stevens en De Augustine hebben een album gecreëerd dat niet alleen vermaakt, maar ook inspireert en provoceert. Het is een uitnodiging om dieper in onszelf te kijken en de wereld met een frissere, misschien zelfs een beginner’s mind te bezien.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.