Bodywash - I Held The Shape While I Could (14-04-2023 - Shoegaze)

Gepubliceerd op 20 juni 2023 om 16:24

Vandaag opnieuw een album dat recent (april 2023) is uitgekomen. Het album 'I Held the Shape While I Could' van de Canadese shoegaze band Bodywash,  vangt de luisteraar met zijn etherische en dromerige klanken die diep doordringen in de ziel. Elk nummer op dit album vertelt zijn eigen verhaal, verpakt in een unieke sonische textuur die je meeneemt op een reis door emoties en sferen.

Het betreft het tweede album van de Canadese Band Bodywash. Een voor mij nog onbekende artiest. De band bestaat uit Chris Steward en Rosie Long Decter en is in 2018 al begonnen met het werken aan dit album. Het is dan ook niet zo vreemd dat het staat als een huis.

Het is vrij traditionele shoegaze maar dat is zeker geen negatieve vaststelling. De nummers klinken door de verrassend mooie productie erg fris.

Het eerste nummer, "In as Far", opent het album met een bijna bovennatuurlijke, dromerige sfeer. Het heeft een prachtig intermezzo dat de luisteraar meevoert naar hogere sferen, waarbij de zachte melodieën en zwevende geluiden samensmelten tot een rustgevend geheel.

"Picture Of" volgt als tweede track en biedt een hemelse start met een werkelijk beeldschone melodie. Het nummer creëert een gevoel van zwevende lichtheid en biedt een perfecte harmonie tussen zang en instrumentatie.

Het derde nummer, "Massif Central", voegt een vleugje temperament toe met zijn gruizige gitaren die een contrast vormen met de zachtere nummers. Dit dansbare stuk voegt energie toe aan het album zonder de overkoepelende dromerige esthetiek te verstoren.

"Bas Relief" is een fascinerende combinatie van ambient en shoegaze, een track die uitblinkt door zijn subtiele complexiteit en diepgaande soundscapes die zorgen voor een introspectieve luisterervaring.

Met "Perfect Blue" keert het album terug naar een meer pop-georiënteerde benadering, versierd met een shoegaze sausje dat zorgt voor een aanstekelijke en toch diepzinnige track.

"Kind of Light" is wederom een heerlijk dromerig liedje. Het nummer ademt een lichte, etherische sfeer en biedt een rustpunt in het midden van het album.

"One Day Clear" is een hypnotiserend nummer met een prachtige, slepende melodie die de luisteraar meeneemt op een meditatieve reis.

"Sterilizer" brengt wat meer tempo terug in het album, zonder in te boeten op de mooie melodieën die kenmerkend zijn voor Bodywash. Het is een nummer dat zowel uplifting als bezinnend werkt.

"Dessents" is een track die hemelse ambient klanken combineert met subtiele dynamiek, wat resulteert in een haast spirituele ervaring.

"Ascents" voegt een element van dansbaarheid toe, met invloeden van trip-hop die het een moderne twist geven. Dit nummer zal ongetwijfeld veel luisteraars aanspreken met zijn ritmische aantrekkingskracht.

"Patina" is een typisch shoegaze nummer dat de essentie van het genre vastlegt met zijn gelaagde geluiden en meeslepende atmosfeer.

Afsluitend is "No Repair" een nummer dat doet denken aan Cocteau Twins met zijn hemelse klanken en zwevende vocalen, een perfecte afsluiter van het album.

'I Held the Shape While I Could' van Bodywash is een prachtig gelaagd album dat niet alleen shoegaze liefhebbers zal aanspreken, maar ook luisteraars die op zoek zijn naar een diepere, emotionele muzikale ervaring.

Waardering: 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.