Woost - 6 Minutes South (2010 - Alternative Rock)

Gepubliceerd op 20 juni 2023 om 17:49

Het werd hoog tijd om weer een Nederlandse band in het zonnetje te zetten. Dat doe ik met het album 6 Minutes South van Woost.

Een band die helaas niet zo lang heeft bestaan, In 2005 verscheen hun eerste album en in 2010 was dit album het vierde en laatste. De band was dus behoorlijk productief. Voor zover ik de recensies kan na gaan is dit laatste album ook het hoogst gewaardeerde en als ik goed ben geïnformeerd zijn de bandleden tegenwoordig studiomuzikant o.a. voor Marike Jager en Eefje Visser (Zie ook op Discogs)

Het is muziek die het midden houdt tussen Alternative Rock en Indierock. Omdat de muziek zo hier en daar vrij stevig is houd ik het op alternative rock.

Duiken in het album '6 Minutes South' van de Nederlandse alternatieve band Woost uit 2010 is als een exploratie door een landschap van gemengde emoties en klankkleuren. Het album, gelanceerd in een tijdperk van muzikale experimenten, blijft een fascinerende mix van ingetogenheid en krachtige uitbarstingen.

Het openingsnummer "Trivia" treft mij persoonlijk niet zozeer; het komt voor als een ietwat onbevredigend begin dat niet geheel aansluit bij mijn muzikale voorkeuren. De titeltrack "Six Minutes South" daarentegen, markeert een dramatische ommekeer met zijn boeiende riff die door de kamer echoot en me vangt in zijn melodieuze greep.

"False Romance" voegt zich bij de luisterervaring als een aangenaam nummer dat echter niet uitstijgt boven de middenmoot. In contrast, "Can I Watch You Change" is een intiemere, ingetogen compositie waarbij de melodie zachtjes door de stilte snijdt, een sereen moment creërend.

"Consolation" zet een krachtige riff neer die zowel aanstekelijk als robuust is, het versterkt het album met een onmiskenbare energie. "Unforgiven" keert terug naar ingetogen tonen met een tekst die diepgang en introspectie biedt, wat het een memorabel moment op het album maakt.

"Shoot the Pilot" biedt een aangename melodie die uitmondt in een bevredigende climax, een waar genot voor de luisteraar. "Hard to Live With" heeft een ruige, rafelige rand die het tot een opwindend nummer maakt, terwijl "Not for Now" emotionele rock met een rijke uitdrukking van gevoelens biedt.

Het slotnummer "Easier" is voor mij de kroon op het werk; een rustig begin escaleert naar een krachtig einde, een toonbeeld van muzikale bekwaamheid en emotionele expressie. Dit nummer alleen al maakt het album de moeite waard.

In zijn totaliteit biedt '6 Minutes South' een genuanceerd palet van muzikale ideeën en emoties. Hoewel niet elk nummer even sterk is, maakt de combinatie van levendige riffs en diepgaande teksten het tot een album dat respect afdwingt en uitnodigt tot herhaalde luistersessies. Dit album van Woost is zeker een belangrijk onderdeel van de Nederlandse alternatieve muziekscene van het begin van dit millennium.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.