Laura Marling - A Creature I Don't Know (2011 - Alternative Rock)

Gepubliceerd op 25 juni 2023 om 00:35

Met dit derde album maakt Laura Marling een ommezwaai van de Folkrock op haar debuut en tweede album, naar Alternative Rock. Althans volgens de info op Discogs. 

Toch hoor ik nog wel veel Folkrock terug in dit album. Luister maar naar opener The Muse en naar Don't Ask Me Why. Folky klanken in overvloed zou ik zeggen. Pas bij Salinas gaat de wissel om. En dat is een wissel naar het juiste spoor. 

Dat in hokjes denken is soms ook erg vervelend, en toch doe ook ik er aan mee. Je wilt in een recensie over een album toch wat houvast geven aan de lezer. 

The Beast is de ultieme bevestiging. Alternative Rock met een hoofdletter A. Een prachtige song. Ook Night For Night is een prettig nummer. Wat minder Rock, maar wat weet Laura Marling hiervan een pareltje te maken. Haat manier van zingen geeft een extra dimensie aan elk nummer.

Na het fijne My Friends is Rest In The Bed mijn prijsnummer van het album. Opnieuw weet Laura er door haar zang een topper van te maken. Tot slot Sophia en All My Rage. Had ik toch een ander prijsnummer moeten kiezen? Het slotnummer is helaas wat te kort. Zit je er net lekker in dan is het al weer afgelopen....

Waardering : 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.