Queen - A Day At The Races (1976 - Glamrock)

Gepubliceerd op 28 juni 2023 om 00:02

Queen vierde zijn hoogtijdagen tijdens mijn  puberteit en pubertijd. Maar ik had er niet zoveel mee. Glamrock was nou eenmaal niet in bij mij op school. Zelfs Bohemian Rhapsody van voorganger A Night At The Opera was niet echt populair. Te min voor een VWO leerling.

Later ben ik daar deels op terug gekomen. Zeker de eerste twee albums van Queen vind ik fraai. A Day At The Races bevat echter ook een aantal nummers die ik kan waarderen. Een echte Queen fan? Nee, dat niet.

Het album vormt een aanvulling op de voorganger lees ik in Wikipedia. Nooit geweten, maar er zit wal wat in.

Opener Tie Your Mother Down hoort zeker bij de fraaie Queen songs. . Het wat steviger werk van Queen geniet mijn voorkeur. You Take My Breath Away is daarom minder mijn ding maar bij Long Away fleur ik weer enigszins op.

Het fraaie van Queen vind ik ook de meerstemmige zangopnames die steevast klinken als een klok onder aanvoering van de stem van Freddy Mercury. Het handelsmerk.

De wals klinkt echt door in The Millionaire Waltz. 1,2,3,1,2,3.  Somebody To Love, prachtig, net als White Man.

Good Old-Fashioned Kover Boy. Opnieuw een hoofdrol voor Mercury die een aantal van de songs op dit album ook heeft geschreven. Drowse is het dan weer niet voor mij en dat geldt ook voor Teo Torriatte 

Een album met uitersten. Dat heb ik met meer Queen albums. Binnenkort meer over A Night At The Opera.

Waardering een ruime 7.5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.