Grey Gallows - Strangers (2023 - Darkwave)

Gepubliceerd op 28 juni 2023 om 20:32

Darkwave, ook een genre waar ik me bij thuis voel. Wordt vaak in één adem genoemd met Postpunk, Coldwave en Gothic. Tja.. Allemaal gebaseerd op muziek uit de jaren '80, zoals van de Cure.

Daarom vandaag aandacht voor dit recent verschenen album van Grey Gallows.

Dit is het inmiddels 5e album van deze band uit Griekenland. Ik heb alleen de laatste twee albums in mijn playlists staan. De overige drie staan op de to-do lijst maar zijn niet op streamingsdiensten beschikbaar omdat ze deels alleen op cassette zijn uitgebracht

De band bestaat uit Konstatin (Zang en toetsen) en Dionisis (Gitaar, bas en toetsen) en is opgericht 2016. Het Grey in de bandnaam staat voor al het vergankelijke op aarde. Echt vrolijke jongens zijn die darkwavers meestal niet!

Het openingsnummer is gelijk raak. Heerlijk donker en toch melodieus. De zangstem is voor het genre geschapen. Ook de zangeres (Kriistal Ann) in Spirits klinkt lekker. Een beetje in de stijl van Lisa Gerrard.

De  zangeres Incirrina neemt de zang van Bare Inside op zich. In een andere stijl als Kriistral Ann, maar de bijdragen van de zangeressen geven het album een fris geluid mee.

Een album met veel melodie en goed geproduceerd. Een van de betere albums in het genre.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.