Tiamat - A Deeper Kind Of Slumber (1997 - Gothrock)

Gepubliceerd op 2 juli 2023 om 19:55

Het is bijna niet voor te stellen dat deze band bekend is geworden door Death Metal/Black Metal, En dat is toch het hoofdgerecht op de eerste paar albums van Tiamat.

Op dit album is het menu omgezet naar Gothic Rock van milde aard, De band wordt zelfs vergeleken met Pink Floyd. Zeker de laatste paar nummers hebben die sfeer een beetje.

Tiamat is een band uit Zweden (Stockholm), gestart in 1988 als Treblinka op initiatief van Johan Edlund. Die woont inmiddels in Duitsland. Na 2012 zijn er geen albums meer verschenen en het is me niet duidelijk of de band nog bestaat.

Terug naar het album. Opener Cold Seed neigt wat naar Darkwave hoewel het daarvoor wat te vrolijk klinkt. Daarna het wel hele kalme Teonanacatl. Zelfs de Gothrock lijkt verdwenen. Maar in het wat dromerige Trillion Zillion Centipedes van anderhalve minuut is gelukkig weer wat chte goth te bespeuren. In The Desolate One wordt deze sfeer nog wat versterkt.

De eerste Pink Floyd achtige geluiden zijn te beluisteren in Atlantis As A Server. Toch blijft de muziek nevelig en wat zwaar op de hand. The Whores Of Babylon is mijn lelijke eend op dit album. Kite is het ook niet helemaal voor mij, maar daarna is het tot en met de afsluiter erg fraai allemaal. En ja, ook weer duidelijk beïnvloed door de progrock van Pink Floyd.

Waardering : 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.