Sonhos Tomam Conta - The Movies Aren't Enough (2023 - Shoegaze/Dream)

Gepubliceerd op 1 juli 2023 om 18:24

Hoewel de uit Sao Paulo (Brazilië) afkomstige artieste Sonhos Tomam Conta (echte naam Lua Viana) al een paar jaar shoegaze albums heeft uitgebracht had ik nog nooit van haar gehoord.

In april jongstleden viel mijn oog (oor?) echter op dit album (Een EP). Toch maar eens proberen nietwaar? 

En een paar luisterbeurten hebben ertoe geleid dat het beslist muziek is in mijn etherische straatje. Of het nog shoegaze genoemd kan worden betwijfel ik. Het is vooral dromerige Electronica.

Daarbij past vooral de zang van de pas 22-jarige artieste erg fraai in het plaatje. In de door de electronica gecreëerde geluidsgolven is de dromerige stem een lust voor het oor. Wat ze precies zingt is echter niet/slecht te verstaan. Dat mag mijn pret echter niet drukken.

"The Movies Aren’t Enough", het album van de Braziliaanse shoegaze/dreampop artieste Sonhos Tomam Conta is een boeiende muzikale reis die je meeneemt door dromerige landschappen en etherische soundscapes. Het album bestaat uit vijf nummers die elk hun eigen unieke sfeer en karakter hebben. Hier is een beschrijving van het album, nummer voor nummer.

Het album opent met "Ego Death on a R/Cptsd Thread", een prachtig dromerig nummer dat meteen de toon zet. De begeleidende soundscapes zijn rijk en textuurrijk, en de wat hees klinkende stem van Sonhos Tomam Conta voegt een extra laag van emotie toe. Dit nummer voelt als een zachte omhelzing, die je uitnodigt om je ogen te sluiten en mee te drijven op de golven van geluid.

"Wild Strawberries" houdt de sfeer vast en voert je dieper de droomwereld in. De relaxfauteuil gaat een standje verder, en je wordt omhuld door warme, zwevende klanken. De melodieën zijn hypnotiserend en de zang is bijna fluisterend, wat het nummer een intieme en introspectieve sfeer geeft.

"No Fim do Outono" begint met galmende klanken die doen denken aan de Cocteau Twins van weleer, maar het nummer heeft duidelijk een Braziliaans sausje. De subtiele invloeden van de Braziliaanse muziek voegen een unieke twist toe aan de dreampop sound. De mix van vertrouwde shoegaze elementen met deze exotische tinten maakt dit nummer tot een van de hoogtepunten van het album.

"O Oceano de Solaris" gaat nog een stap verder met een soort flamenco die het kloppend hart vormt van de etherische soundscapes. Dit is zeer fraai gedaan en toont de veelzijdigheid van Sonhos Tomam Conta als artieste. Het is een intrigerende mix van stijlen die verrassend goed samenkomen, en het nummer blijft boeien van begin tot eind.

Het album sluit af met "Fingers", wat naar mijn mening het beste nummer van het album is. De melodie is bijzonder meeslepend en de emotionele intensiteit is voelbaar in elke noot. De zang is prachtig en de instrumentatie is rijk en gelaagd. Dit nummer vat de essentie van het album perfect samen en laat een blijvende indruk achter.

In conclusie, "The Movies Aren’t Enough" is een indrukwekkend album dat de talenten van Sonhos Tomam Conta schitterend in de schijnwerpers zet. Elk nummer draagt bij aan een samenhangend geheel dat zowel vertrouwd als vernieuwend aanvoelt. Voor liefhebbers van shoegaze en dreampop is dit album een absolute aanrader. Het biedt een betoverende luisterervaring die je keer op keer wilt herbeleven.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.