Foo Fighters - But Here We Are (2023 - Alternative Rock)

Gepubliceerd op 11 juli 2023 om 12:10

Uitgekomen op 2 juni 2023 dus vers van de pers!

Onmiskenbaar de Foo Fighters. Ik heb de eerste twee albums in bezit en ben ze daar na wat uit het oog verloren. Nieuwsgierigheid bracht me er toe om dit album weer eens te proberen. En ik heb waarschijnlijk weinig gemist. De sound is nagenoeg nog steeds hetzelfde als in 1995/1997. 

Het eerste album na het overlijden van Taylor Hawkins (drummer) in maart 2022. Dat moet toch een speciaal gevoel zijn voor de bandleden. Ik neem aan dat daarom de hoes  heel sober is gehouden.

Het album opent met Rescued, een onvervalste rocker. Dit zijn de Foo Fighters op hun best. Tot en met Nothing At All blijft het stevig rocken. 

Tegen het einde van het album wordt er wat gas terug genomen in Show Me How en Beyond Me en afsluiter Rest doet zijn naam eer aan. Tenminste .....??

En zowaar daar tussen nog The Teacher, een nummer van 10 minuten, maar vanwege de nodige tempowisselingen blijft het boeien. Het beste nummer op dit album.

De band krijgt vaak de kritiek te horen dat ze niet vernieuwend (meer) zijn. Dat is denk ik ook zo, maar ik vind dat totaal eigen geluid wel prettig. En mij verveelt het zeker niet. Maar ik heb dan ook 8 albums overgeslagen!

Waardering : 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.