The Howling Eye - List Do Borykan (2023 - Psychedelic Funkrock)

Gepubliceerd op 16 juli 2023 om 21:01

The Howling Eye, een fascinerende Poolse artiest, heeft met het album "List Do Borykan" uit 2023 een bijzondere muzikale reis gecreëerd. Het album bestaat uit zeven nummers, elk met een eigen unieke sfeer en karakter. Laat me je meenemen door dit sonische avontuur.

We beginnen met "Space Dwellers, Episode 1," een heerlijk relaxte funky track die meteen een aangename sfeer neerzet. De melodie is fijn en uitnodigend, perfect om mee te deinen. Het voelt alsof je wordt meegenomen op een kosmische reis, met elke noot die je dieper de ruimte in trekt.

Het tweede nummer, "Medival," is een energieke en vrolijke track die je meteen opvrolijkt. De gruizige geluiden geven het een rauwe rand, terwijl de aanstekelijke energie je in beweging brengt. Het is alsof je in een middeleeuws feest belandt, omringd door dansende mensen en levendige muziek.

"Brothers" biedt een heel andere ervaring. Deze track heeft een fijne baslijn en is mooi uitgesponnen, met een langzame opbouw die halverwege culmineert in een opzwepende climax. Het is een nummer dat je laat meedrijven op de golven van zijn eigen intensiteit, waarbij je telkens weer wordt verrast door de wendingen.

"Space Dwellers, Episode 2" neemt een iets steviger toon aan dan zijn voorganger. Hoewel het de funk mist, heeft het een eigen kracht en energie die het de moeite waard maakt. Het is als een vervolg op het eerdere ruimtereis, nu met meer urgentie en kracht.

Met "Caverns" duik je in een dromerige wereld. Het nummer begint zacht en dromerig, waardoor je je in een ondergrondse grot waant, omringd door echo’s en mysterie. Het is een prachtig stuk dat je meeneemt naar een plek van introspectie en stilte.

"Space Dwellers, Episode 3" brengt de stevige funk terug in het spel. Het is een nummer dat je direct laat bewegen, met een opzwepende ritme en een groove die moeilijk te weerstaan is. Het is het soort track dat je opzet als je even helemaal los wilt gaan.

Tot slot is er "Johnny," een nummer met een aardige melodie, hoewel het wat eentonig kan overkomen. Het mist misschien de complexiteit van de andere nummers, maar het heeft nog steeds zijn charme. Het voelt als een afsluitende wandeling door een bekend landschap, een kalme afsluiting van een enerverende reis.

Met "List Do Borykan" heeft The Howling Eye een album afgeleverd dat varieert van funky en energiek tot dromerig en introspectief. Elk nummer heeft zijn eigen unieke karakter, wat zorgt voor een veelzijdige luisterervaring.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.