The Howling Eye - List Do Borykan (2023 - Psychedelic Funkrock)

Gepubliceerd op 16 juli 2023 om 21:01

The Howling Eye is een Poolse band die Psychedelische Funkrock maakt volgens Discogs. Maar als je dit album gehoord hebt klopt dat niet echt meer.

Het gaat inderdaad van start met een wat funky/jazzy  nummer, Space Dwellers Episode 1. Een nummer in de categorie Easy Listening.

Vervolgens Medival. Dat begint ook funky en easy, zwelt aan en na ruim twee minuten is het een nummer waar een Metal band jaloers van kan worden. Compleet met grunts. Eén van de vreemdste nummers dat ik ooit heb gehoord.

Dan volgt Brothers. Weer een rustig jazzy begin met mooie baslijnen. Een prettige gitaar sluit aan later nog een hammondorgel en zo wordt het langzaam uitgebouwd. Dan weer terug naar de bas(is) en een (zang)stem erbij.

Space Dweller Episode 2 is naar het einde toe flink wat steviger dan Episode 1. Ook een bijzondere song.

In Caverns, wat een rust (!), hoor je het vocht in de grot druipen. Het nummer doet wat denken aan het begin van Are You Ready van Pacific Gas & Electric. Je zit maar te wachten wanneer het echt begint. Desondanks mijn favoriet op het album.

Space Dwellers Episode 3..... Shake Your Body is daar het leitmotif. Maar wel een erg kort nummer. Tenslotte Johnny. Het enige nummer dat gewoon 'gewoon' is.

Beslist de moeite waard om eens te beluisteren. Ook een ruime voldoende, maar of ik het vaak ga streamen?

Waardering 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.