Grouper - A I A: Alien Observer (2012 - Ambient)

Gepubliceerd op 17 juli 2023 om 11:23

Ook dit is weer een Ambient album dat mijn soms chaotische hoofd tot rust brengt. Afkomstig van 'Grouper' een project van de Californische Liz Harris. Een multi-instrumentaliste een zangeres die ambient combineert met psychedelic, dream en folk.

De naam 'Grouper' is gebaseerd op de naam van de commune waarin ze is opgegroeid in Noord Californië. Die commune heet 'The Group'.

De nummers op dit album zijn heel afwisselend. Het begint vrij gruizig met Moon In Sharp.  Wel een rustgevende gruis. In het titelnummer Alien Observer zit wat meer muziek. Hierin is ook de mooie stem van Liz te horen. Meer een Dreampop nummer.

Vapor Trails is ook vrij dromerig. De als van een synthesizer afkomstige geluiden en de zang brengen je in 9 minuten naar buitenaardse werelden. Daarna She Loves Me That Way met een grote scheut shoegaze (alsof Robin Guthrie er met zijn gitaar bij is; Robin en Liz.. war ken ik die combi van?)

Mary On The Wall - Second Heart Tone klinkt duister. De sfeer doet mij terug denken aan de serie Twin Peaks. Julee Cruise die Falling zingt. Datzelfde gevoel wordt vastgehouden in afsluiter Come Softly - For Daniel D.. 

Ik heb het album een paar keer moeten draaien om er weer in te komen, maar dat is het alleszins waard. Want wauw, wat voel ik me relaxed.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.