Julie Byrne - The Greater Wings (2023 - Rock/Folk)

Gepubliceerd op 17 juli 2023 om 15:08

Ik durf te zeggen/schrijven dat ik van veel muziekgenres kan genieten. Ook dat ik een vrouwenstem vaak aangenamer vind dan een mannenstem. Denk dan vooral aan Liz Fraser en Lisa Gerrard, maar ook aan Karen Carpenter en Barbra Streisand.

In dat rijtje past vanaf nu ook Julie Byrne. Dit album is daarvan het overtuigende bewijs. Vooral als haar stem verrijkt wordt met de juiste muzikale ondersteuning is het kippenvel. En op dit album past alles als in een Jigsaw puzzel in elkaar. Met dank aan de productie door Ales Somers. Dit gaat scoren in mijn jaarlijstje. Dat kan niet anders.

De opener, het titelnummer, is 4 maten bezig en dan komt daar de geweldige stem van Julie als in een droom de muziek verrijken. Veel mooier bestaat niet denk je dan. Maar in Portrait Of A Clear Day is de zang nog wat fraaier. Toch?

En zo is elke song een stukje in de puzzel van perfectie. Een Moonless night waarin ze het verlies van haar dierbare 

muzikale partner en ex-geliefde betreurt. Summer Glass, alweer een toppunt van perfecte productie. Ik knijp nog maar een keer in mijn arm. Droom ik dit of...?

Ik kan bijna geen woorden (meer) vinden om de schoonheid van dit album te beschrijven en dan zijn we nog niet eens halverwege. Gelukkig doet ook Julie een pas op de plaats in Summer's End. Even geen zang. Maar toch een fijne track. 

Lightning Comes Up From The Ground. Ik heb dat eerder gehoord. Bliksem ontstaat op de grond. Ik ben geen natuurkundige maar het klinkt o zo geloofwaardig als Julie Byrne het zingt. Flare, gloeiend als een klein pareltje.

Conversation Is A Flowstate. Of dat altijd zo is? In elk geval brengt deze muziek je wel in een Flowstate!  Hope's Return is nogmaals een bevestiging van de ijzersterke combinatie van muziek en zang. En heerlijk zweverig. Tenslotte Death Is The Diamond, naar ik aanneem ook een ode aan haar overleden muziekpartner.

Prachtig. Waardering 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.