Less Bells - The Drowned Ground (2023 - Electronic/Ambient)

Gepubliceerd op 23 juli 2023 om 18:09

Less Bells, de artiestennaam van de Amerikaanse Julie Carpenter, bracht in 2018 het eerste album uit. Inmiddels zijn we bij het derde album aanbeland. Ik ken de voorgangers van The Drowned Ground niet, dus vergelijken kan ik niet.

Maar dat hoeft ook niet. Les Bells maakt Electronic die bestaat uit een mix van ambient, experimental en modern klassiek. Die combinatie levert een erg fraai album op.

Opener Drowned Ground is vooral een ambient nummer. Harmonieuze geluidsgolven met een hypnotiserend karakter.

A Failure Of Horses, net zo fraai, maar nu met een neo klassieke inslag. 

Feral Ghosts Of The Golden West is daarvan een combinatie. En daardoor wat meer experimenteel Gedragen door een baslijn worden prachtige sferische geluiden op de luisteraar losgelaten. 

En wat te denken van Over The Falls. Alweer zo'n harmonieus geheel met opnieuw de mooie bas en de electronica die klinkt als een strijkkwartet. En dan opeens beginnen er engelen te zingen en is daar een echte viool. Tenminste dat neem ik aan. Het is jammer dat het maar 5 minuten duurt.

Het nummer met de mooiste naam: Frozen Charlotte Tends The Flame. Iets minder spannend dan de voorgaande tracks. Iets minder bedwelmend vooral.

Vervolgens Scheele's Green. Ik wil niet begraven worden, anders zou dit gedraaid mogen worden bij het zakken van de kist. De engelen die zingen mij in slaap en in mijn droom zweef ik boven de kist die steeds lichter wordt. En als ik dan weer wakker wordt een Half Our With The Stars In June, het slotakkoord van dit wonderschone album.

Waardering 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.