Hoover(phonic) - A New Stereophonic Sound Spectacular (1996 - Triphop)

Gepubliceerd op 23 juli 2023 om 15:31

Wie Triphop zegt denkt aan Massive Attack of Portishead, maar ook onze zuiderburen hadden een bovengemiddeld goede triphop band in huis. Hoover, later gewijzigd in Hooverphonic.

Ik zeg hadden want de band heeft de triphop-koers inmiddels verlaten, hoewel hum laatste album 'Hidden Stories' wel weer triphop klanken laat horen als ik discogs mag geloven.

Dit album was het debuut van de band en ik moet eerlijk zeggen dat het een glanzend debuut is. Mooie songs en met een goede producent aan de knoppen mooi uitgewerkt.

De eerste paar maten van opener Inhaler geven de luisteraar direct een positieve vibe.  En de zang is uit de kunst. De band is een aantal keer van zangeres gewisseld. Zelfs al voor dit album is opgenomen werd Ester Lybeert vervangen door Liesje Sadonius.

De muziek zit iets meer in de sfeer van Portishead  als in die van Massive Attack. Luister maar naar 2 Wicky. Hoewel Wardrope misschien anders doet vermoeden. Plus Profond verdient wat extra punten voor het album. Een heerlijk swingend nummer. En wat een mooi intro heeft Barabas. Het klinkt enigszins dreigend maar o zo boeiend.

Cinderella heeft een lekkere bas maar is toch iets minder spannend. En Nr. 9 is, hoewel lekker relaxed voor mij het lelijke eendje op het album. Het doet me in elk geval veel minder dan Sarangi dat erna komt. Het dromerige Someone is typisch mijn ding. Het nummer met de hoogste score op het album. Revolver, gewoon een fijn nummer, maar niet zo fraai als afsluiter Innervoice.

Hoover(phonic) heeft met A New Stereophonic Sound Spectacular een beter dan gemiddeld debuutalbum afgeleverd.

Waardering 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.