Queen - A Night At The Opera (1975 - Rock)

Gepubliceerd op 25 juli 2023 om 12:00

Eerder heb ik al iets geschreven over A Day At The Races van Queen. Dat ik vooral de eerste albums van Queen regelmatig draai en dus niet A Day At The Races en dit A Night At The Opera. Ook al staat daar de kraker Bohemian Rhapsody op. Een nummer dat ik ook niet echt bijzonder (meer) vind trouwens. Te veel gehoord. Al kwam ik laatst een leeftijdgenote (64) tegen die het nog nooit gehoord had. Ze was toen net als ik dus 16. Dat bestaat niet dacht ik....

Zo vind ik de opener Death On Two Legs inmiddels spannender. En de andere single You're My Best Friend mag ook wel wat meer aandacht krijgen. 

'39 vind ik wel een missertje. Het valt erg uit de toon. Ik kan het weer beter vinden met Sweet Lady. Queen op zijn best. En ook Seaside Rendezvous is Queen ten voeten uit. Back to the Thirties, net als in Good Company.

The Prophet's Song is mijn favoriet op het album. Ook daarin 

veel afwisseling en geweldige zangpassages. Die zitten ook in Love Of My Life. En over Bohemian Rhapsody had ik het al. Destijds zo verrassend, dat zeker, maar als je op een gegeven moment elke noot kan dromen is het verrassende effect verdwenen. En dat is waar Queen goed in was: verrassen.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.