Local Natives - Time Will Wait For No One (2023 - Indierock)

Gepubliceerd op 25 juli 2023 om 17:07

Wat een bijzonder begin van het album. Een titelsong van net iets meer dan een minuut. Maar de boodschap is er eentje om serieus te nemen. Time Will Wait For No One...

Local Natives is een band die ik nog niet kende. Toch is dit al het 5e album van de band die zijn debuut maakte in 2009. De band is opgericht in 2005 en is afkomstig uit Los Angeles. De muziek balanceert tussen indiepop en indierock.

Het nieuwe album Time Will Wait for No On van de Amerikaanse indieband Local Natives is een verfrissende luisterervaring die het verstrijken van de tijd en de ongrijpbare aard van het leven verkent. Dit werk is een mengeling van melodieën die variëren van introspectief tot licht uitbundig. Met een knappe beheersing van hun instrumenten en een scherp oor voor harmonieën, levert Local Natives een album af dat ondanks een paar minpuntjes zowel ontroerend als opbeurend is.

Time Will Wait for No One

Het album opent met de titeltrack, een korte maar krachtige les over de vergankelijkheid van tijd. Hoewel de muzikale compositie misschien wat simpel oogt, ligt de kracht in de boodschap en de emotie die overgebracht wordt.

Just Before the Morning

Dit nummer valt meteen op door zijn dromerige melodie. Het is een heerlijke track om bij weg te zweven, met subtiele lagen die langzaam opbouwen en een gevoel van sereniteit en hoop oproepen.

Empty Mansions

"Empty Mansions" zet de luchtige toon voort, met een melodie die licht en toegankelijk is. Dit nummer voelt als een zorgeloze zomerdag, perfect voor momenten van reflectie en rust.

Desert Snow

Met een opvallende riff weet "Desert Snow" zich te onderscheiden. Het nummer biedt een aangename balans tussen melancholie en opbeurende akkoorden, waardoor het zowel herkenbaar als vernieuwend aanvoelt.

Paper Lanterns

Hoewel de nummers soms wat op elkaar beginnen te lijken, mist "Paper Lanterns" een zekere scherpte. Het is een mooi nummer, maar het blijft wat te veel binnen de veilige grenzen van het genre.

Featherweight

Net als zijn voorganger blijft "Featherweight" aan de tamme kant. De melodie is aangenaam, maar mist de kracht en intensiteit die ik in eerdere werken van de band heb gewaardeerd.

Hourglass

Met "Hourglass" krijgen we weer een ingetogen nummer, maar deze keer met een prettige melodie en een aanstekelijk refrein. Het is een lied dat blijft hangen en uitnodigt tot meerdere luisterbeurten.

Ava

"Ava" biedt een prachtig refrein en net iets meer bite in de muziek. Het is een nummer dat zich onderscheidt door zijn emotionele diepgang en krachtige uitvoering.

NYE

Dit is een van mijn favoriete nummers op het album. "NYE" brengt tempo en volume terug in het geheel en biedt een energieke en opwindende luisterervaring. Het is een nummer dat live waarschijnlijk nog beter tot zijn recht komt.

Paradise

Het album sluit af met "Paradise", een sfeervolle afsluiter die zorgt voor een fijne climax. Het nummer bouwt langzaam op naar een emotioneel hoogtepunt, wat een perfecte afsluiting van het album vormt.

Conclusie

Time Will Wait for No One is een album met een verzameling prachtige liedjes die soms wat te tam aanvoelen. Desondanks weet Local Natives hun potentie te laten zien met nummers die variëren van ingetogen en dromerig tot energiek en meeslepend. De band slaagt erin om emoties op een authentieke manier over te brengen, en hoewel sommige nummers wat meer pit kunnen gebruiken, blijft het een indrukwekkend werk dat zeker de moeite waard is om te beluisteren.

Waardering: 6,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.