Coldplay - A Rush Of Blood To The Head (2002 - Rock)

Gepubliceerd op 4 augustus 2023 om 14:54

Het beste album van Coldplay naar mijn mening. Niet alleen door Clocks, maar (bijna) elk nummer is meer dan gemiddeld prettig. Ook iets lekkerder dan het debuut Parachutes, maar daarover zijn de meningen verdeeld.

Helaas is de band inmiddels op een dieptepunt aangekomen. Ik zou zeggen: de stekker eruit en een ander spoor gaan bewandelen.

Hoe anders is dat op dit tweede album. Het album opent met het mooie Politik en doet daar een schepje bovenop in In My Place. Dat nummer met die mooie melodie.

God Put A Smile Upon Your Face. Of dat altijd waar is? Vooral het refrein hiervan is fijn, Een soort meezinger. Iets wat zeker ook geldt voor The Scientist waarin de zang de motor van de song is. Met een simpel akkoord erbij.

Dan het prijsnummer van het album en van het hele oeuvre van Coldplay, Clocks. Dat aanstekelijke deuntje op de piano blijft bijzonder. Iedereen die het wil kan het spelen. Briljant in zijn eenvoud.

Daylight en Green Eyes. Twee prima tracks maar ze vallen wat minder op tussen Clocks en Warning Sign. Dat de wat stevige song erna de titel Whisper draagt klinkt wat tegenstrijdig.

Dan het titelnummer. Wat A Rush Of Blood To The Head voor gevolg kan hebben is niet echt prettig als ik de tekst goed begrijp. Ik mis ook wat de afsluiter Amsterdam met onze hoofdstad te maken heeft. Maar het is wel een prettig slot.

Waardering 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.