Pink Floyd - A Saucerful Of Secrets (1968 - Psychedelic)

Gepubliceerd op 6 augustus 2023 om 12:39

Het tweede album van Pink Floyd. Echte Psychedelica die het sterkst tot uitdrukking komt in het titelnummer. Een track die ik trouwens niet altijd zie zitten. Zeker de eerste vijf minuten niet. Te weinig structuur om er goed in te komen.

Het album kijkt ook al naar de toekomst. In sommige nummers hoor je al de (progrock) sound van Pink Floyd  na Meddle. Bijvoorbeeld in de opener Let There Be More Light. Een erg fijn nummer en een goede opmaat naar Remember A Day. Psychedelica op zijn best.

De topper op dit album is Set the Controls for the Heart of the Sun, een mooie, maar wat dreigende melodie die goed bij de titel past. Corporal Clegg vind ik wat minder door dat snerpende fluitje de hele tijd.

Sea-Saw is een lekker dromerig nummer. Een inspiratiebron voor de huidige bands die droompop/rock maken. Tenslotte Jugband Blues. Een nummer dat het album goed samenvat.

Ik draai dit album maar zelden. Het is me soms net wat te experimenteel en ik houd van ritme en maten. Die zijn in dit album duidelijk ondergeschikt. Toch krijgt het album van mij een 7,5. Het geeft een mooie afspiegeling van de toenmalige psychedelische cultuur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.