Carter The Unstoppable Sex Machine - 30 Something (1991 - Rock/Punk)

Gepubliceerd op 11 augustus 2023 om 15:18

Een album dat ik altijd nog met veel plezier beluister. In 1991 aangeschaft om A Prince In A Pauper's Grave, maar toen ik de rest van het album bij mijn platenboer beluisterde was ik aangenaam verrast. Het is een album vol positieve energie.

Die energie zit hem vooral ook in de muzikale omlijsting van de songs. Die draait op volle toeren en maakt overuren.

Zo punk als ik uit de berichten van destijds opmaakte is het album overigens niet. De eerste drie nummers zitten ergens op de grens tussen punk en rock. Drie fijne songs. Vooral Anytime Anyplace Anywhere.

Maar als dan het prijsnummer Prince On A Pauper's Grave begint is alle punk even verdwenen. Wat een mooie melodie en een geweldig refrein dat eigenlijk niet lang genoeg kan duren.

Daarna komt het tempo er weer in. Shopper's Paradise is vooral beweeglijk. Je moet gewoon mee swingen. Billy's Smart Circus, ook een swinger. 

Bloodsport For All is een heerlijke meezinger, waarna de punk eindelijk zijn kans grijpt in Sealed With A Glasgow Kiss.

Say It With Flowers, alweer een meezinger, een nummer voor een heerlijk feestje. En dan zowaar een ballad. Of twee eigenlijk. 

Voor wie de Deluxe versie heeft volgt er nog een kleine twee uur aan extra nummers, live opnames, enz. Die zijn alleszins de moeite waard. De bijgevoegde link verwijst naar die luxe versie.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.