Aereogramme - A Story In White (2001 - Alternative Rock)

Gepubliceerd op 11 augustus 2023 om 17:04

Een album waarvan de proloog een lastig nummer is. Opener The Question Is Complete heeft echter wel zijn fraaie momenten.  Maar volgens mij is Post-Tour, Pre-judgement pas het werkelijke visitekaartje van hoe ik de band ken.

Op het spoor gezet door Spotify ben ik bij Aereogramme terecht gekomen. Muziek waaraan ik best even heb moeten wennen. Met uitersten. Luid en gruizig, maar ook intiem.

De band heeft in de periode 2001 - 2007 een drietal albums gemaakt naast 11 EP's. Daarvan is dit het debuutalbum. De Schotse band had Glasgow als thuishaven. De band is in 2007 gestopt, maar de zanger Craig B) en de gitarist (Iain Cook) zijn later nog verder gegaan als de Unwinding Hours. Die hebben nog twee albums gemaakt.

Terug naar de muziek. Egypt en Hatred zijn ook van het rustige intieme soort. Hatred staat ook in mijn playlist. Daarna gaat het er bij vlagen weer stevig aan toe, maar Zionist Timing vind ik toch een prima track

Mooi is ook het strijkje waar Sunday mee start en dat lekker blijft meedoen. Shouting For Joey, weer een nummer met twee gezichten, maar in zijn geheel wel boeiend. Dan het prijsnummer A Meaningful Existence. 

Descending, een mooi intiem nummer. Een gitaar en zang maar een bijzondere apotheose. Tenslotte Will You Still Find Me. Een sfeervol einde.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.