The Rolling Stones - Aftermath (UK Version) (15-04-1966) - Rock

Gepubliceerd op 27 september 2023 om 16:07

Wel bijzonder dat een band verschillende versies van haar album(s) uitbrengt Zoals de Rolling Stones van een aantal albums een US versie uit heeft gebracht naast de UK versie. 

Zo ook van Aftermath waarvan dit verhaal de UK versie betreft. Het bijzondere is bijvoorbeeld dat de Amerikaanse opener Paint it Black niet op de UK versie voor komt. Toch een hit van betekenis. Daarvoor in de plaats Mother's Little Helper. Een nummer met wat minder allure.

Bovendien kont een aantal nummers alleen op deze UK versie voor en tenslotte is de volgorde niet helemaal hetzelfde. Resultaat: Deze UK versie is 52 minuten en dat was te lang voor de Amerikaanse markt. Die versie duurt slechts 42 minuten.

Beide versies vormden de echte doorbraak van de Rolling Stones. Hun stijl werd met Aftermath min of meer definitief neergezet. Rauwer dan de stijl van de Beatles. Met name de zang van Mick Jagger kreeg een definitief gezicht,

Ik draai beide versies graag en heb geen echte voorkeur. Ik kijk uit naar hun komende album Hackney Diamonds dat op 20 oktober uitkomt.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.