The Gathering - Afterwords (05-10-2013) - Alternative

Gepubliceerd op 28 september 2023 om 13:24

The Gathering lijkt wat in de vergetelheid geraakt. Na dit album uit 2013 heeft het negen jaar geduurd voor er een opvolger was. En dan kun je je bovendien afvragen of dit Afterwords wel een volwaardig album genoemd kan worden.

Het album staat namelijk vol met 'oud' materiaal. Met remakes van oude nummers en naar ik begrijp oude B-sides. En dat is te horen. Het is beslist geen top dit album. Het klinkt rommelig en experimenteel. En dat is jammer.

Opener S.I.B.A.L.D. is een ambient track. Het daarop volgende Echoes Keep Growing is een remake van I Can See Four Miles van het album Disclosure. Areas is een cover van New Musik (van het album Anywhere uit 1981). 

Tuning In, Fading Out is een remake van Missing Seasons, Paralysis van Paralyzed en Bärenfels van Hereoes for Ghosts ook alle drie van het album Disclosure.

In de jaren 90 toen de band nog metal albums uitbracht was de band een beetje een hype.  Ook de eerste albums na de switch naar de wat mildere alternative rock werden goed ontvangen. Ook ik heb een aantal van die albums op CD hier in de kast staan.

Dit album bevindt zich wel in mijn playlists op streamingssites maar ik luister er eigenlijk nooit naar.  Ik zal het vorig jaar verschenen Beautiful Distortion nog een kans geven. Ook dat staat nog op mijn to-do lijstje.

Voor dit album : 6,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.