Astronoid - Air (10-01-2016) - Progmetal

Gepubliceerd op 8 oktober 2023 om 17:50

Astronoid is een postmetal/progmetal band uit Massachusetts USA en bestaat sinds 2012 en heeft 4 leden. Misschien is ook de term atmosferische Metal op zijn plaats

Air is het debuutalbum van de band en verscheen in 2016 nadat er al 2 EP's waren uitgebracht. Inmiddels staat de teller op 3 albums.

Air opent krachtig met Incandescent en Up and Atom. Twee melodieuze 'meezingers' die erg aanstekelijk zijn. Daarna gaat de beuk er wat steviger in met Resin. Vervolgens onverwacht even op adem komen met Violence. Achter die titel gaat verrassenderwijs het rustigste nummer van het album schuil. De drummer heeft even een break.

Homesick klinkt vooral symfonisch en ook Tin Foil Hats en het titelnummer Air hebben wat minder temperament. Ik vind dat wel prettig want de hele tijd de drummer op volle toeren gaat op den duur ergeren.

Obsolete is mijn inziens het meest progressieve nummer van het album en de afsluiter Trail of Sulfur het meest melodieuze. 

Ik merk dat ik me gelukkig niet al te veel erger aan de drums. Daar was ik een beetje bang voor toen ik het album voor de eerste maal beluisterde. Maar het went gelukkig snel.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.