World's End Girlfriend - Resistance & the Blessing (09-09-2023) - Electronic/Art

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 16:44

Dit is absoluut een van de meest bijzondere albums dat ik ooit beluisterd heb. En ik wist in eerste instantie ook niet wat ik er van moet vinden.

Het intrigeert me, het boeit me, het verveelt me, het verrast me, het staat me tegen, het ....... Ja, wat doet het eigenlijk met me? Is het muziek? Zijn het willekeurige geluiden? Heeft het structuur? Of toch niet?

Ik denk dat ik met bovenstaande beschrijving een goed beeld schets van het album. Het is anders dan  welk ander album dan ook. Het verbaast ook niet dat dit uit Japan komt. Een land vol met verrassingen. Op elk terrein, dus zeker ook in muziek.

Daarbij de aantekening dat ik de eerdere albums van World's End Girlfriend nog niet ken. Maar dat gaat veranderen. Alleen wanneer?

Terug naar dit album. Ik heb het inmiddels in zijn geheel beluisterd en het is me alleszins mee gevallen. Sterker nog het is me eigenlijk heel goed bevallen.

Sommige korte tracks zijn wat minder boeiend, maar ik heb gedurende de 2,5 uur dat het album duurt heel veel moois gehoord. Ik kan het moeilijk omschrijven waarom het me bevalt. Het beste is dat je het gewoon probeert. En dan niet te snel weer uit zetten. Pak er in ieder geval een half uur van mee.

Je hoort dan mooie melodische stukken afgewisseld met experimentele intermezzo's maar die zijn kort en je went er aan.

Ik ga dit de komende tijd zeker vaker streamen.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.