Amusement Parks on Fire - Amusement Parks on Fire (05-07-2004) - Shoegaze

Gepubliceerd op 16 december 2023 om 19:12

Een shoegaze album net daarop vrij stevige muziek. Dit keer geen dromerige relaxhouding maar de beuk er in. Of zoals ik ergens las, shoegaze met ballen.

Het is weer even wennen na de vele relaxte albums die hier inmiddels de revue zijn gepasseerd. Maar dan heb je ook wat. Niet het beste album van deze band uit Nottingham GB, , maar zeker een ruime voldoende waard.

23 Jewels: Dit nummer begint nog vrij ingetogen maar zet duidelijk niet de toon voor het hele album. En ook de shoegaze ontbreekt hier nog - (6).

Het stroomt naadloos over in Venus in Cancer dat er direct een stukje luider aan toe gaat. Maar nog niet echt opwindend - (6,5).

Eighty Eight zet wel de toon voor de songs voor de rest van het album. Het is stevige alternative rock voorzien van een fijne gruizige geluidswal. Een fijne track - (7,5).

In Wiper is de band helemaal op koers, een mooi melodisch nummer. Tot nu toe het beste nummer van het album - (8,5).

Vensosa, wat een fijne start heeft dat nummer. Ook nu weer een prettige melodie. Een meezinger om op te swingen - (8,5).

Asphalt (Interlude) is inderdaad een interlude. Het tempo gaat er uit vanuit de ingetogen start wordt toegewerkt naar een climax die prachtig is. Jammer dat het laatste deel maar 1,5 minuten duurt - (7,5)

Smokescreen is opnieuw een meezinger die beklijft. Een erg prettige melodie en mooi gedoseerde gruis - (8,5).

The Ramones Book begint niet echt als een Ramones song. Meer een shoegaze ballad met te weinig shoegaze - (6.5). 

Afsluiter Local Boy Makes God is weer erg prettig. Een straffe geluidswal met een verscholen melodie (7,5)

Eindscore : 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.