Lacey Sturm - Kenotic Metanoia (17-11-2023) - Alternative

Gepubliceerd op 16 december 2023 om 21:41

Lacey Sturm is een Texaanse zangeres die met Kenotic Metanoia haar derde solo-album uitbrengt. Zij was daarvoor actief in de band Flyleaf.

Het is een album met uitbundige en soms stevige alternative rock. Haar debuut uit 2016 en ook de voorganger ken ik (nog) niet.

Intro(My Heartbeat) geeft direct een visitekaartje af, maar het tweede deel is een beetje jammer (5,5).

State of Me is een recht toe recht aan rock nummer met een meezingrefrein, maar geen echte hoogvlieger (7).

Vervolgens Are You Listening. Vooralsnog het prettigste nummer op het album. Een beetje een songfestivalnummer (7,5).

In The Decree lijkt het even of alle remmen los gaan, maar dat valt tegen (of mee?). Het heeft wel een paar ruige passages (7,5).

Terrible Mistake is een van de ballads op dit album. Een wat meer ingetogen nummer met een fijne melodie (8).

Wonderful sluit zich daar bij aan. Eveneens een nummer waar Lacey zich inhoudt en nergens te uitbundig wordt. Dus ook dit nummer een (8).

In A Man Needs a Maid blijft de handrem aangetrokken. Wel een fraai refrein. Een beetje een dubieuze titel misschien. (7,5)

Gelukkig gaan we weer voluit in Thief. Prima, maar geen uitschieter (7,5).

In Not Your Fight is het weer meezingen geblazen in het refrein. Best wel een prettige song (8).

Bij Awaken Love gaat het me opvallen dat de songs wel erg veel op elkaar lijken. De aandacht verslapt enigszins. Hoewel ook dit zeker een aanstekelijke track is (8).

Na een korte break de play knop weer ingedrukt en Reconcile doet het gelijk weer beter. Hier wordt echt alles ingezet. Van ingetogen tot een schreeuwend refrein. Lekker hoor (8)!

(I Died) klinkt ook luid en stevig maar is anderzijds toch ook weer veel van hetzelfde. De spanningsboog zakt weer wat (7,5)

Op Breathe with me doet ene Lindsey Stirling mee. Ik neem aan op de viool. Een nummer met wat folky vioolaccoorden aan boord (7,5)

Een actueel nummer, End the Wars. Maar dat kan de mensheid niet helaas. Het wordt met de benodigde intensiteit gebracht in elk geval (8).

Afsluiter Outro (my Heartbeat) is een niemendalletje dat ik maar niet meetel.

Waardering : 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.