Editors - An End Has a Start (25-06-2007) - Indie

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 15:36

The Editors is een Engelse band opgericht in 2002. Ze maakten in 2005 hun debuut met het album The Back Room. Dat was een erg fraai album. Maar twee jaar nadien kwam dit An End Has a Start uit en misschien is dat net nog ietsje beter.

Opener Smokers Outside the Hospital Doors vind ik een van de beste openingsnummers die ik ken. Een ontzettend aanstekelijk nummer dat nooit verveelt  Het staat model voor de sound van de band. (9)

Het titelnummer An End Has a Start is vervolgens nog zo'n overtuigend nummer. Wat het vooral goed doet is de uitstekende zang van Tom Smith. Uit duizenden herkenbaar. Het nummer loopt als een sneltrein. Ook dit nummer scoort een (9)

In The Weight of the World valt erg goed op hoe relaxed Tom Smith kan zingen. Een nummer met een prachtige tekst trouwens. Every little piece in your life will add up to one..... (8)

Bones, een swingend nummer maar net iets minder pakkend dan de drie voorgaande nummers. Wel weer een mooie tekst. Bones starved of flesh surround an aching heart full of love (8)

De vaart gaat er wat uit in When Anger Shows maar het mooie refrein maakt veel maar net niet alles goed. Een soort van ballad na al het tempowerk (7)

Voor The Racing Rats is de score makkelijk. Het raakt me meer dan When Anger Shows maar het haalt niet het niveau van de opening en de drie nummers daarna. (7,5)

In Push Your Head Towards the Air ontbreekt wederom het tempo, maar het is wel een prachtige pakkende melodie. Erg mooi is ook de opbouw, halverwege aanzwellend tot een soort van apotheose. (8)

Escape the Nest begint erg aarzelend. Maar skip het nummer niet want naar het eind toe wordt het steeds lekkerder (7,5)

Zowat elk album heeft een wat zwakkere track en op dit album is dat voor mij Spiders. Het komt niet echt op gang voor mijn gevoel. (6,5)

Afsluiter Well Worn Hand is een wat vreemde eend in de bijt. Een soort van unplugged track. Ook dit is zeker niet mijn favoriet. (7)

Gemiddeld 7,75, dus een 8 als waardering

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.