The Album Leaf - An Orchestrated Rise to Fall (01-01-1999) - Postrock

Gepubliceerd op 22 december 2023 om 15:46

Een beetje een vreemd album deze postrock release van The Album Leaf. Met een aantal bijzondere tracks.

The Album Leaf is de artiestennaam van Jimmy LaValle en dus eigenlijk een eenmansproject. Ooit de support act van Sigur Ros.

Opener Wander is een track die model staat voor de echt muzikale nummers op het album. Een ingetogen track met een flinke saus ambient. (7)

Vervolgens An Interview. Een deels met geluidsfragmenten gemonteerde ambient track. Een ander handelsmerk van The Album Leaf. Wel lekker om heerlijk bij te relaxen. (6,5)

Lounge Act is een niemendalletje van 37 seconden. Te kort om er iets over te vinden. Wordt nog vervolgd!

September Song is een kort maar wel lekker ontspannend postrock nummer. (7)

Het eerste deel van We Once Were gaat hiermee verder. De muziek is erg minimaal, maar dat werkt wel erg relaxed. Wat dat betreft is het wat a-typische postrock. (7)

This River Deep start weer met een geluidsfragment om daarna in een wat sobere track over te gaan, te weinig spannend. (6)

Airplane voegt daar weinig aan toe. Prima muziek maar je moet er voor in de stemming zijn. Om echt te gaan zitten beluisteren vind ik het te eentonig. Er valt te weinig te beleven. (6,5)

Daarna het prijsnummer van het album. A Short Story. De naam doet anders vermoeden maar het is het langste nummer van het album en ook het nummer met de meeste muziek ondanks de start er van. Een mooie melodische track om bij weg te dromen. (7,5)

Ook het tweede deel van We Once Were (Two) is een prima stukje muziek. Een beetje jazzy bij vlagen misschien.(7)

Dat jazzy achtige is zeker te horen in de afsluiter Lounge Act (Two). (6,5)

Waardering 6,77, of te wel net een 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.