Kraan - Zoup (24-11-2023) - Jazzrock

Gepubliceerd op 22 december 2023 om 17:56

Een band die al ruim 50 jaar bestaat maar al die tijd voor mij redelijk onbekend is gebleven. De jazz-rock afdeling van de klas was er vol van maar ik vond het destijds niet echt bijzonder.

Een band ook die in 2001 een tweede leven is begonnen na een onderbreking van 10 jaar. Volgens discogs is dit het 24e album van de band en voor mij dus een nieuwe kennismaking.

En nu valt het kwartje wat beter. Opener Zoup is een volledig instrumentaal nummer. Met 7:14 het langste nummer, maar wat mij betreft iets te lang. (7)

Gelukkig wel zang op Rainy May. Niet spectaculair maar het komt beter binnen dan de opener. (7,5)

Überstürzter Aufbruch doet het weer zonder zang maar spreekt me een stuk meer aan dan de opener. Prima track! (8)

Dat is anders bij Weit und Breit. Ook niet echt bijzonder. Een nummer dat niet spannend wordt. Dertien in een dozijn. (6,5)

Omdat Twisted weer is voorzien van zang is dat nummer weer een stukje aangenamer te verteren. (7,5)

Het instrumentale Norwegen Dia is wat spannender dan de voorgaande instrumentaaltjes. Het heeft iets meer een bite. (7,5)

In a Skyful of Views mis ik dat beetje extra weer. Het kabbelt maar wat voort. (6). Datzelfde geldt voor Plain Vanilla (6). 

Bikinian Rhapsody is ook weer een toonbeeld van saaiheid (5,5). Aus allen Wolken en de akoestische versie van Norwegen Dia scoren beide ook niet meer dan een 6. Het probleem is dat het allemaal wel erg veel van hetzelfde is zonder dat er iets van spanning in de nummers zit. Ik weet niet of dit album model staat voor de voorgangers, maar ik hoop eigenlijk van niet.

Totaal waardering : 6,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.